Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@15:16:15 GMT

برگزاری نخستین نماز جمعه تهران پس از ۲۰ ماه وقفه

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۶۰۳۲۹

برگزاری نخستین نماز جمعه تهران پس از ۲۰ ماه وقفه

به گزارش ایرنا، آیین نماز جمعه تهران به علت شیوع بیماری کووید ۱۹ از اوایل اسفندماه سال ۹۸ تاکنون متوقف شده بود، اما با انجام واکسیناسیون در سراسر کشور و موافقت ستاد ملی کرونا نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری در محل دانشگاه تهران برگزار می شود.

با شیوع ویروس منحوس کرونا در سطح جهان، بسیاری از تجمعات و فعالیتهای اجتماعی در کشورمان برای حفظ سلامتی بیشتر شهروندان توسط ستاد ملی کرونا لغو شد اما با کنترل این ویروس قرار است امروز نمازگزاران تهران با رعایت تمام پروتکل های بهداشتی با حضور پرشور خود در میعادگاه عاشقان، پس از ۲۰ ماه بار دیگر نماز جمعه این هفته را برگزار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه تهران هم اکنون در وضعیت زرد قرار دارد، این آیین با رعایت دقیق شیوه‌نامه‌های بهداشتی، رعایت فاصله‌گذاری‌ها، ضدعفونی محل اقامه نماز و همراه داشتن وسایل شخصی برای نمازگزاران، در فضای باز دانشگاه تهران برگزار می شود و همچنین پایگاههایی برای واکسیناسیون مردم در ورودی محل برپایی نماز جمعه مستقر می‌شوند.
نخستین نماز جمعه به فرمان امام خمینی (ره) در پنجم مرداد ۱۳۵۸ به امامت آیت الله طالقانی در تهران برگزار شد و به تدریج با انتصاب ائمه جماعات این میراث گرانبهای انقلاب اسلامی، به نفس قدسی امام عظیم‌ الشان و هدایت‌های مقام معظم رهبری و برکت خون شهدا در حدود ۸۹۱ پایگاه نماز جمعه کشور برگزارمی شود.

همزمان با آغاز هفته وحدت و میلاد رسول اکرم (ص) امروز نیز نماز عبادی سیاسی جمعه تهران همانند سال های گذشته با حضور اقشار مختلف مردم در دانشگاه تهران برگزار و مسئولان ارشد کشوری در این مراسم شرکت می کنند.

با توجه به اینکه بسیاری از نمازگزاران تهرانی با وسایل نقلیه موتوری و خودرو به محل برگزاری نماز جمعه می روند، لذا راهنمایی و رانندگی تهران در خیابان‌های اطراف محل برگزاری نماز جمعه محدودیتهای ترافیکی برقرار کرده است تا عبور و مرور وسایل نقلیه در معابر اطراف دانشگاه تهران مشکلی نداشته باشند.

با استقرار ۶ دستگاه آمبولانس و ۲ دستگاه موتورلانس، ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز در خیابانهای منتهی به محل برگزاری نماز جمعه، واکسیناسیون نمازگزاران را انجام خواهند داد و به منظور رعایت پروتکل های بهداشتی قرار است که نمازگزاران تهرانی با وسایل مورد نیاز مقابله با کرونا در محل برگزاری نماز جمعه تهران حضور یابند.

از طرفی ستاد نمازجمعه تهران نیز اعلام کرده است که با تدبیر و برنامه ریزی مناسب، نماز جمعه این هفته با رعایت شأن و منزلت نمازگزاران و حضور خانواده شهدا، مردم شریف و جوانان مؤمن و انقلابی شهر تهران، مسئولین خدوم، دولتمردان و کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد.
به دلیل هفته وحدت و تقارن با ولادت سول اکرم (ص) و میلاد امام جعفر صادق (ع)، آذین بندی و نصب پرچم‌های مرتبط با ماه مبارک ربیع الاول در داخل دانشگاه تهران از درب ورودی تا مقابل گیت‌ها و نصب بنر و پرچم‌هایی با موضوع برگزاری نماز جمعه و پاکسازی محوطه داخلی و مسیرها و خیابانهای منتهی به دانشگاه تهران توسط نیروهای خدماتی، از اقدامات شهرداری تهران در این ایام است.

همچنین نیروهای سازمان آتش نشانی با ۶ دستگاه خودرو و ۱۴ پرسنل در ۶ نقطه از معابر اطراف و بخش های داخلی دانشگاه تهران و محل برگزاری نماز جمعه تا پایان اقامه نماز جمعه، تخلیه دانشگاه تهران و عادی شدن تردد در معابر در محل حضور خواهند داشت

به گزارش ایرنا، بسیاری از خبرنگاران و عکاسان داخلی و خارجی ساعت ها قبل از آغاز نماز جمعه در اطراف جایگاه حضور دارند تا بتوانند حس و حال این روز نمازگزاران را به تصویر در بیاورند.

شایان ذکر است، شورای سیاستگذاری ائمه جمعه پیشتر اعلام کرد که پس از موج اول کرونا، حداقل ۱۳۷ و حداکثر ۶۹۴ پایگاه در کشور اقامه نمازجمعه داشتند که این نسبت در موج دوم از حداقل ۳۶۱ تا حداکثر ۶۴۴، در موج سوم از حداقل ۵۰ تا حداکثر ۸۰۰، در موج چهارم از حداقل ۵۴ تا حداکثر ۸۱۹ و در موج پنجم به دلیل صدور مجوز برپایی نمازجمعه مناطق قرمز، مشروط به اقامه در محیط باز و با تعداد نمازگزاران تعریف شده در پروتکل ابلاغی، از حداقل ۷۰۴ تا حداکثر ۸۶۹ متغیر بوده که تبعیت و همراهی قابل تحسین ائمه محترم جمعه و ستادهای نمازجمعه سراسر کشور را در راستای اجرایی‌سازی مصوبات و شیوه‌نامه‌های بهداشتی، به اذعان مسئولان و دست‌اندرکاران ستاد ملی مقابله با کرونا نشان داد.

نماز جمعه تهران آخرین بار قبل از شیوع کرونا، در هفته اول اسفند ماه ۱۳۹۸ برپا شد و برگزاری این آیین عبادی - سیاسی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب شکوهمند اسلامی ایران است که هر هفته در تهران و سراسر کشور با حضور پررنگ اقشار مختلف مردم و نمازگزاران برگزار می شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت زهکلوت طرح جهش تولید مسکن نماز جمعه تهران برگزاری نماز جمعه حاج علی اکبری ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی ربیع الاول طرح صیانت از حقوق کاربران هفته وحدت زهکلوت طرح جهش تولید مسکن محل برگزاری نماز جمعه نماز جمعه تهران دانشگاه تهران تهران برگزار تا حداکثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۶۰۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در دیدار با سفیر فدراسیون روسیه در ایران که در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به رو به جلو بودن روابط بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه بویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: بر اساس آنچه که در عرصه دیپلماسی می‌گذرد، شاهد هماهنگی بسیار خوب بین دیپلمات‌های ایران و روسیه هستیم و معتقدیم که این دیپلماسی باید در بخش علمی هم به همین میزان از اهمیت و قوت برخوردار باشد تا بتوانیم روابط سیاسی خوبی که بین دو کشور شکل گرفته است را از طریق دیپلماسی علمی پایدار و تقویت کنیم.

وی با ابراز خرسندی از برداشته شدن قدم‌های مثبت در سال‌های اخیر در مسیر تقویت دیپلماسی علمی و گسترش روابط علمی دانشگاه‌های ایران و روسیه، تاکید کرد: در کنار روابطی که هر یک از دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های روسیه دارند، قریب یک دهه است که اجلاس مشترک رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه شکل گرفته است و شاهد برگزاری اجلاسیه‌های رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به صورت حضوری و مجازی و به میزبانی هر دو کشور بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه تهران با یادآوری اینکه آخرین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه سال گذشته به میزبانی دانشگاه دولتی مسکو در روسیه برگزار شد، گفت: این اجلاس قرار است در سال جاری در ایران برگزار شود و دانشگاه تهران در حال تدارک این برنامه در تهران است.

مقیمی در ادامه به تشریح سابقه درخشان فرهنگ و تمدن ایران پرداخت و بیان داشت: یونسکو در سال ۲۰۱۷ میلادی دانشگاه جندی شاپور ایران را به عنوان قدیمی‌ترین نهاد علم در جهان معرفی کرد و در آن سال، قدمتی ۱۷۵۰ ساله را برای دانشگاه جندی شاپور ثبت نمود. این درحالی است که قبل از آن، رکورد قدیمی‌ترین دانشگاه دنیا برای دانشگاه بولونیا در ایتالیا با بیش از ۱۲۰۰ سال قدمت ثبت شده بود.

وی خاطرنشان کرد: هر چند ۹۰ سال از قدمت مجموعه فضا‌های فیزیکی حال حاضر دانشگاه تهران می‌گذرد، اما با توجه به قدمت سنت دانشگاهی در ایران، پیشینه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی ایران محدود به این ۹۰ سال نیست. شورای عالی انقلاب فرهنگی در اواخر فروردین ماه مصوبه‌ای گذراند که طی آن زمینه اتصال قدمت جندی شاپور به دانشگاه تهران مهیا شد؛ بنابراین دانشگاه تهران که به عنوان میراث‌دار دانشگاه جندی شاپور شناخته می‌شود و از طرفی نماد آموزش عالی ایران نیز است، با ۱۷۵۷ سال قدمت و پیشینه، آموزش عالی ایران را در جهان نمایندگی می‌کند.

رئیس دانشگاه تهران به انتظار نهاد‌های تصمیم‌گیر در جمهوری اسلامی ایران به منظور ایفای نقش محوری دانشگاه تهران در تعاملات علمی داخلی و بین‌المللی، گفت: فرصت خوبی فراهم شده است تا علاوه بر روابطی که در سال‌های اخیر با دانشگاه‌های روسیه برقرار کرده‌ایم، از منظر جایگاه و مأموریت جدیدی که به دانشگاه تهران در زمینه تدوین سند دانشگاه تمدن‌ساز سپرده شده است، بتوانیم نقطه عطف جدیدی را بین دانشگاه‌های ایران و روسیه ایجاد کنیم.

وی با اشاره به دعوت از رؤسای دانشگاه‌های برتر کشور‌های مختلف از جمله روسیه به منظور حضور در آئین افتتاح بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران همزمان با نودمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه تهران در ۸ خرداد ماه ۱۴۰۳، گفت: در کنار این آئین می‌توانیم نشست‌های دوجانبه با رؤسای دانشگاه‌های جهان داشته باشیم.

 مقیمی در این دیدار که رئیس دانشکده هوافضای دانشگاه تهران نیز حضور داشت، با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه دولتی مسکو برای ساخت و بهره‌برداری از یک ماهواره تحقیقاتی مشترک، گفت: کار‌های مطالعاتی و عملیاتی این پروژه تحقیقاتی آغاز شده و در جریان است، البته انتظار داریم که کار با سرعت بیشتری پیش برود.

در ادامه، الهام امین‌زاده، معاون بین‌الملل دانشگاه تهران نیز در این دیدار که با حضور دکتر مهدی فکور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و دکتر دلاور مدیرکل امور اعضای هیأت علمی و دانشجویان بین‌الملل دانشگاه تهران برگزار شد، در برشمردن دیگر زمینه‌های علمی برای همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های برتر روسیه، از جمله در حوزه‌های مدیریت رسانه، حکمرانی و ... اعلام آمادگی کرد و گفت: دانشگاه تهران در آئین افتتاح بزرگداشت سنت ۱۷۵۷ ساله سنت دانشگاهی که ۸ خرداد ماه در دانشگاه تهران برگزار می‌شود، میزبان رؤسا و هیأت‌های بلندپایه دانشگاهی از کشور‌های مختلف از جمله روسیه است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، «الکسی ددوف» سفیر فدراسیون روسیه در تهران نیز که به همراه «ایگور دمکین» رایزن سفارت فدراسیون روسیه در جمهوری اسلامی ایران در این دیدار حضور پیدا کرده بود، با ابراز خرسندی از بازدید مجموعه‌ای دانشگاهی به قدمت دانشگاه تهران، همکاری علمی را یکی از مؤلفه‌های اصلی در روابط بین دولت‌ها دانست و برای گسترش همکاری‌ها و اقدام ویژه به منظور اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه‌های موجود فی‌مابین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های روسیه اعلام آمادگی کرد و درخواست نمود تا زمینه‌ای به منظور سفر دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مسکو از دانشگاه تهران و آشنایی با ظرفیت‌های تمدنی ایران فراهم شود.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های تهران و روسیه
  • ۳۰ عنوان ویژه برنامه هفته هلال احمر در استان سمنان برگزار می‌شود
  • نخستین یادواره شهدای روحانی شهرستان مُهر برگزار شد
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران
  • تهران آماده برگزاری نخستین انتخابات تمام الکترونیک
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • ماجرای متن حاج صادق آهنگران در نماز جمعه و پیامی که امام خمینی (ره) به او داد؟
  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از تریبون نماز جمعه /مشاوران شما بیت هایی بهتر از شاهنامه را می توانستند پیدا کنند